Takk for at du besøker Saleabl.

Følgende generelle kjøpsvilkår («Vilkår») gjelder ved salg av varer via www.saleabl.com («Nettstedet»). Saleabl er utviklet og eid av Trusted Brands AS, heretter beskrevet som («Saleabl», «Vi» eller «Oss»). Vi har adresse Grensevien 91, 0663 Oslo, Norge; Organisasjonsnummer: 920 675 050 MVA.

1. GENERELT

Saleabl er den kjøpende parten og vi kjøper produkter innen klær og mote. Som kunde er du den selgende parten. Som kunde kan du selge varer innen klær og mote direkte til Saleabl, ved å opprette en ordre og sende varene til oss via frakt eller å komme til vårt leveringspunkt Grenseveien 91, 0663 Oslo.

Ved å legge inn et salg på dette Nettstedet godkjenner du salgsvilkårene til Saleabl. Et salg til Saleabl er ikke bindende og vi forholder oss retten til å avvise hele eller delvis av salget. Du bekrefter også at opplysningene du gir oss er korrekte og feilaktive opplysninger har du som kunde ansvaret for.

Saleabl forbeholder seg retten til når som helst kunne endre Vilkårene, og derfor anbefaler vi at du som kunde alltid leser gjennom de generelle kjøpsvilkårene før du selger.

2. SALG

Vi kjøper kun produkter fra merker og kategoriserer som er listet opp på Saleabl. Alle prisene er fastsatt etter merkevaren, men de vil kunne forandre seg etter lagerbeholdning og etterspørsel.

Endringer i etterspørsel og lagerbeholdning endrer våre priser jevnlig. Dette gjelder imidlertid ikke salg som ligger inne i en ordre. Disse prisene er sikret i 30 dager, men hvis vi ikke har mottatt salgsordren innen 30 dager vil vi automatisk kanslere ordren og du mister retten til det pristilbudet vi har gitt deg.
Vi har strenge krav til produktets kvalitet og du som selger har et ansvar om å følge våre retningslinjer. Du kan leste mer om våre krav her: Kjøpsbetingelser

Alle produkter som ikke oppfyller våre krav og retningslinjer vil bli avvist, du vil da få beskjed om hvilke produkter er blitt avvist og du har 5 dager på å bekrefte om du vil donere eller få avviste produkter sendt tilbake. Valget gjøres inne på ordre oversikten innen tidsfristen og det vil ikke være mulig å behandle returforespørsel på kundeservice. 

  1. Donere bort produktene som ikke fyller våre krav (gratis)
  2. Få produktene sendt tilbake mot at kunde betaler frakt (79 kr)*

Alle ordre som er sendt eller under veis til Saleabl er ikke mulig å stoppe.

Skulle Saleabl oppdage at store deler av ordren inneholder klær som ikke er vasket eller har hull/flekker vil vi automatisk kansellere/avvise alle produktene.

3. Retur av klær*

Ved valg om å få sendt avviste klær tilbake ilegges det normalt et gebyr på 79 kr. 

I tilfeller der hvor store deler av ordren må avvises pga hull, flekker, uvaskede og møkkete klær, og at vi ser kunden bevist ikke har fult våre retningslinjer i legges det er et gebyr på 200 kr pr ordre. Saleabl vil da sende regning på orden som må betales før de avvise klærne sendes tilbake.

4. UTBETALING

Saleabl tilbyr utbetaling til bankkonto eller med gavekort fra våre partnere. Pengene kommer på din konto 2-4 virkedager fra du har fått et varsel om at utbetalingen er gjennomført. Skulle du få avslag på produkter og ønsker å få disse sendt tilbake, vil vi trekke fra fraktgebyr fra utbetalingen.

5. FRAKT

Som selger må du bestille frakt igjennom tjenesten Helt Hjem eller posten og dette er en gratis tjeneste for deg som selger til Saleabl.

Ved bruk av tjenesten Helthjem bestiller du selv tid som pakken skal hentes. Skulle du ikke sette ut pakken eller ikke følge helthjem sine instruksjoner, slik at pakken ikke blir funnet vil du bli fakturert for frakt på 169 kr.

Ordren må inneholde varer for over 100 kr, skulle sendingen ankomme under denne verdien vil du motta en faktura på 79 kr 

Under bestilling av frakt må du som selger oppgi ordrenummer som du får tilsendt på e-post eller finner under dine ordre.

Saleabl er ikke ansvarlig for produktene eller pakken, og vi er ikke erstatningspliktige for bortkommende eller skadede pakker. Alle henvendelser i forhold til frakt må sendes til helthjem .

6. FORSIKRING

Vi tilbyr forsikring kun på pakker som er sendt med posten ved å laste bestille fraktetikett her. Verdien på pakken kan maks være på 500 kr og for at forsikringen skal gjelde må disse kravene oppfylles.

  1. Bilde av pakken med synlig fraktetikett
  2. Må bruke en unik fraktetikett pr pakke.
  3. Bilde av innholdet i pakken
  4. Pakken må pakkes forsvarlig slik at innholdet ikke faller ut under transport

Dette må sendes inn til våre kundebehandler på epost. [email protected]

7. ANSVARSBEFRIELSE

Ved force majeure forlenges fristen på våre forpliktelser. Eksempel på force majeure kan være streiker, sykdom hos personal, transportforstyrrelser, import/eksportforbud, uansett om dette forekommer hos oss som selskap eller hos våre leverandører/partnere. Hvis force majeure pågår lengre enn to måneder, har kunden såvel som vi rett til å heve avtalen uten noen forpliktelser til å betale erstatning.
Oppdatert 04.10.2020